2016. november 21., hétfő

2. vitrin

Ebben a vitrinben csak svájci órák vannak, mind szerkezetük, mind megjelenésük tekintetében. (Ez nem teljesen igaz. Van 1-2 kakukktojás, de ez csak erősíti a svájci jelleget.)

A 30-as évektől kezdődően szerepelnek itt órák. A sorsdöntő 70-es évek a kvarc órák megjelenésével néhol izgalmas, néhol visszataszító lépésekre sarkallta a svájci mechanikus óragyártást. Találunk itt elegánsat, tradicionálisat, sportosat, divatosat, feszeseket, lazákat, acélokat, krómozottakat, aranyozottakat.

A Cornavinokat csak csempészáruként emlegették egy időben Magyarországon. Ebből láthatunk néhány klasszikust, egy fekete számlaposat és egy kardhalas vagy delfines példányt. Ha valakit a történelme alaposabban érdekel, itt olvashat róla bővebben.

A svájci óragyártás Az 50-es években azt jelentette, hogy megvásárolt az "óragyár" valami épkézláb Svájcban tömegesen gyártott szerkezetet és saját tokjába építette. Saját számlapot készített, és főleg saját nevet adott az órának. Itt olvashatnak párat. Ezek közül volt néhány, ami a kvarc válságot is túlélte, néhányuk pedig még ma is ismert. Ezek közül van itt néhány. Különlegességnek számított az átlátszó tok, aminek nem csak a számlap felőli oldalát borította a cell-lap, vagy plexi, hanem a hátulját is. Egy két farkasfogas számlap, egy-két szépség és egy-két csúfság,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése