2017. február 7., kedd

Zenit

A Zenit óramárka

1865-ben jött létre a egy manufaktúra Georges Favre-Jacot irányításával. A fiatal 22 éves órásmester munkája révén egységbe tömörítette az addig elkülönülten működő mestereket és ezzel lefektette a luxus óragyártás alapjait. Lehetővé tette ugyanis, hogy a szükséges gyártási feltételek biztosításával a mesterek teljes egészében az órakészítésnek szentelhessék figyelmüket. A cég, amely kezdetben csak zsebórákat és ingaórákat gyártott, 1875-re már több, mint ezer alkalmazottja volt.
-- 1911-re a Georges Favre-Jackot már jócskán rendelkezett nemzetközi elismeréssel. Ő azonban egy új óraszerkezet tökéletesítésén dolgozott.. Honnan kapta a nevét.?. Egy este, amikor kiment a szabadba és feltekintett az égre, egy hatalmas csillagképet vett észre az esthajnalcsillag körül. Ez a jelenség az óraszerkezet forgóelemeinek mozgására emlékeztette őt. Ekkor elhatározta, hogy az általa újonnan megalkotott szerkezetet és a manufaktúrát is az univerzum legmagasabb pontja után „Zenith”-nek, vagyis csúcspontnak fogja elnevezni. A csillag pedig égi iránymutatóként a reményteli jövő felé vezető utat jelképezi.
A haladó, korszakalkotó megoldásaikról váltak népszerűvé a Zenith mérnökei is megszokottan a tradicionális svájci óramanufaktúráktól.
Varga Attila nyomán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése